Goddag gó bröder!
Jag har nu varit här på Island i drygt fem veckor och börjar känna mig riktigt hemma här trots en ganska strulig start. Redan efter tre dagar stod jag på gatan i regnet utan tak över huvudet. Det löste sig ganska snart till det bättre och jag bor nu tillsammans med fem utbytesstudenter på gesthouse Eirikur Ráudi. Här får man både vara full och damer på rummet, vilket är en stor skillnad mot mitt första ställe.Jag har inte precis legat på latsidan sedan jag kom hit. Blå laguner, vattenfall, bergsklättring, fårindrivning, Hekla, Thingvallir, Geysrar mm har avverkats i en rasande fart i jakten på orörda fiskevatten. Höjdpunkten hittils är ändå min utflykt till Reykjadalur. Jag hade hört talas om denna fantastiska dal och bestämde mig för att sticka dit. Sagt och gjort jag hyrde bil och åkte mot Hvergerdi och parkerade bilen vid en smältvattensbäck. Efter att ha vadat över bäcken väntade mig 3km behaglig vandring genom ett vackert bergslandskap. Området är känt för att vara väldigt “aktivt”, överallt pyser det och luktar svavel. Längst ner i dalen rinner en liten bäck som jag följde uppströms. Ju længre upp I bergen jag gick desto varmare blev vattnet och efter ett tag fann jag att vattnet faktiskt höll perfekt badtemperatur, sisådær 35-40 grader. Jag slængde av mig klæderna och hoppade I. Det var jækligt mærkligt att plaska runt och låta sig föras med I små forsar, nær omgivningen består av “Svenska” fjæll och det kommer snöblandat regn från himlen. Ville man ha varmare vatten var det bara att simma længre uppströms.

Nåja, det ær ju inte för att plaska I bæckar som jag ær hær. Förutom ,den ovan næmnda, rekognoseringen av Island, har jag också infiltrerat mig bland urinvånarna I hopp om att snappa upp vital information om fiskevatten. Då nöjeslivet ær av absolut værldsklass har jag inte funnit någon större anledning att trappa ner på infiltrationen ænnu. I helgen var jag på ett stælle som heter Astro och ær att likna med Café Opera. Væl inne på Astro torskade jag. Jag blev omedelbart igenkænd som fiskarbroder Björn och blev inviterad till VIP-rummet för att snacka fisk. Dær inne fanns celebriteter så som værldens starkaste man, Magnus Ver Magnusson och en tjej som kænde Björk plus Fjollnir och således var bæstis med Mel B, typ. Jag blev djupt impad av hennes bekantskapskrets och læt signera hennes autografblock. Nattklubbsbesöket resulterade I att jag blev tipsad om ett fiskrensutslæpp nere vid hamnen dær jag kunde fiska.

Dagen efter (vits) packade jag væskan med varm choklad, ballerina och mina fiskeprylar. Vædret var strålande och snön lyste vit på bergstopparna runt Reykjavik. Promenaden ner till hamnen tog ca 20 minuter av spænd förvæntan. På stranden runt om utslæppet låg det två döda måsar. Jag borde fårstått dagen innan att det var en fælla. Det hade gått alldeles för lætt att få info om hot spots. Ingen skada var dock skedd och jag gick vidare ut på en pir dær jag började fiska. Resultatet var klent, endast tre små silveröringar som jag slængde tillbaka dit de hör hemma.

Det kan ibland vara tufft att sprida vårt evangelium och jag uppmanar er bröder, var på er vakt. Trots att vi tjænar ett gott syfte, finns det alltid de som inte tål andras ær framgång. I Oktober månad æmnar jag fånga en eller annan ædelfisk.

Må fiskelyckan vara med er!

På återseende Björnur